English (United Kingdom) Hungarian (formal)Szolgáltatások a 21.sz. felsőoktatásában - 2008.10.17.

A Szolgáltatástudományi Módszertani Központ Alapítvány egész napos rendezvény keretében mutatta be a felsőoktatási intézményekkel való együttműködés során eddig elért eredményeket, kitekintve a külföldi szolgáltatástudományi képzések tapasztalataira is.

Szolgáltatások a  21. század felsőoktatásában” címen megrendezett egész napos eseményen mutatta be azokat az eredményeket, amelyek a számos felsőoktatási intézménnyel történő együttműködés során megszülettettek: kidolgozásra kerültek a szolgáltatásokra fókuszáló felsőfokú képzések tantervi programjai, képzési és kimeneti követelményei valamint elkészült néhány kapcsolódó tananyag is szolgáltatásmenedzsment és IT szolgáltatási rendszerek menedzsmentje témában.

 

A résztvevőknek lehetőségük nyílott arra, hogy a megismerhessék a szolgáltatástudományi képzések külföldi tapasztalatait is. Vendégelőadóként a portugáliai Portoi Egyetem professzora, Joao Falcao e Cunha számolt be a Master in Services Engineering and Management  (MESG) 2 éves képzési program kidolgozásának tapasztalatairól, a képzés eredményeiről. A MESG a mérnöki, közgazdasági vagy menedzsment területen végzett hallgatókat célozza meg, akik szolgáltatások fejlesztésével, tervezésével és menedzsmentjével kívánnak foglalkozni a szolgáltatási szektorban vagy az ipari termelés területén.

 

Az SZTMK a rendezvényre az egyetemek és főiskolák képviselőin túl szolgáltató vállalatok szakembereit is meghívta, akik különböző ágazatok szolgáltatási tevékenységét mutatták be, egyben kitekintve azokra az ismereti körökre, képességekre, amelyek az adott területen elhelyezkedni kívánó munkaerőtől elvártak.  Az előadások részét képezik annak a tananyagbanknak, amelyet az SZTMK a  szolgáltatási szektort megcélzó képzésekhez fel kíván állítani, s amely biztosítja a közvetlen gyakorlati tapasztalatok becsatornázását a 21. század igényeihez mért színvonalas oktatásba.

A prezentációk hamarosan elérhetők lesznek.

 

 

 

Feliratkozás az SZTMK hírlevelére

Név:
E-mail cím:
Leiratkozás

Hallgatóink / oktatóink mondták

„Örömmel veszek részt a ’Szolgáltatási munkatárs’ képzésben. Előző munkahelyeimen a vendéglátás és kereskedelem területén dolgoztam és szereztem tapasztalatot. Szakmailag felkészült oktatók adják át a számomra fontos, még hiányzó tudást. Rugalmas szervezés, jó körülmények biztosítják a folyamatos munkát. Kedvencem az üzleti angol. Úgy érzem, jó úton haladok a célom felé, amely az erősen fejlődő szolgáltatási szektorban való szerepvállalást jelenti. Álláskeresőként legkésőbb ez év szeptemberéig szeretnék helyben elhelyezkedni. Köszönet az Alapítványnak támogatásáért.” (Móritz László, Székesfehérvár)

Kapcsolat

Szolgáltatástudományi Módszertani Központ Alapítvány

Postacím: H-1396 Budapest, Pf. 477.
Tel: (+36) 1 371 0068
Fax: (+36) 1 205 3318

info@sztmk.hu

 

Címünk:

1061 Budapest,

Andrássy út. 17. III. 11

 

Ügyfélfogadási rend:
Hétfő: 10 - 13
Előzetes időpont egyeztetés:
+36 70 397 5434 

Intézmény-akkreditációs lajstromszám:
AL-2527

Engedélyszám:
E-000107/2014

 


HirdetésTámogatja a Joomla!. Hosted by petend. Valid XHTML and CSS.