English (United Kingdom) Hungarian (formal)Félezer, szolgáltatóipari ágazatokban történő munkavégzésre felkészített munkatárs2011. november 28-án került sor az alapítvány utóbbi 3 éves munkáját meghatározó  „Szolgáltatóipari alapképzés  országos megvalósítása” projekt zárórendezvényére. A képzés a munkaerő-piacon kulcsfontosságú kompetenciák és készségek egymásra épülő fejlesztését segíti. 2009-ben a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatást biztosított arra, hogy a komplex program keretében 2011 novemberéig 500 fő pályakezdő, munkanélküli, munkaerőpiacra visszatérni kívánó kismama, rehabilitált személy, illetve már szolgáltatásban dolgozó fejlesztése valósulhasson meg.

 Az előadók összegzései igazolták, hogy a szakmai képzésen túl szükség van olyan alapvető kompetenciák összehangolt fejlesztésére is, mint problémamegoldás, kommunikáció, csapatmunka, ügyfélfókusz és munkaszervezés. A munkaerőpiacra történő belépés és/vagy bennmaradás alapfeltételévé vált mára az idegen nyelvek magabiztos alkalmazása, továbbá az ITK technológiák felhasználói szintű ismerete. A szolgáltatási munkatárs képzés zárásaként a résztvevők a munkaerő kiválasztási eljárásokban alkalmazott Értékelő Központ (AC) módszeren alapuló összetett vizsgán szerezhettek tapasztalatot a kiválasztási eljárásokban gyakran használt, váratlansága miatt olykor akár pszichésen is megterhelő, számukra idegen helyzetekben. Számos gyakorlati feladatban bizonyíthatták, miképpen tudnak váratlan helyzetekben problémát megoldani, hogyan tudnak egy-egy feladat megvalósításában társaikkal együttműködni, mennyire meggyőzően kommunikálnak akár magyar, akár idegen nyelvi szituációban és miként látják át munkafolyamataikat.  

 

A tanfolyamon résztvevők visszajelzéseikben az átadott tudáselemek hasznosságát, a mindennapi munkában történő azonnali és eredményes alkalmazás lehetőségét emelték ki. Elismerően nyilatkoztak a tananyagok felépítéséről, használhatóságáról és komplexitásáról, valamint a trénerek és oktatók felkészültségéről és hozzáállásáról. Számos képzésben résztvevő hangsúlyozta a képzés által létrehozott, előremozdító szociális közeget, amely különösen a munka nélkül élők számára jelentett energia többletet és biztatást. 

 

A szolgáltatóipari alapképzés – szolgáltatási munkatárs képzés résztvevői a szolgáltatási szektor legkülönbözőbb ágazataiban alkalmazható alaptudást kaptak, ez által komoly versenyelőnyhöz jutottak a munkaerő-piacon. Ezt bizonyítja, hogy például a Videoton Képző Központ tanfolyamain részt vettek 87%-a ma már munkahellyel rendelkezik. 

 

A rendezvény programja elérhető itt: 

 

 

 

Az elhangzott előadások letölthetők itt: 

 

  
  

 

 

 

Feliratkozás az SZTMK hírlevelére

Név:
E-mail cím:
Leiratkozás

Hallgatóink / oktatóink mondták

„Én úgy látom – általános munkát keresőként – hogy minden cég, vállalat, gyár, irodák normális állásai olyan irányba haladnak, hogy ügyfélszolgálatban, vállalati kommunikációban, adattárkezelésben kell képzettnek, vagy tapasztaltnak lenni. Ez a tanfolyam azt mutatja meg, hogy van ez a mai változó időkben.” (Garzó Mihály)

Kapcsolat

Szolgáltatástudományi Módszertani Központ Alapítvány

Postacím: H-1396 Budapest, Pf. 477.
Tel: (+36) 1 371 0068
Fax: (+36) 1 205 3318

info@sztmk.hu

 

Címünk:

1061 Budapest,

Andrássy út. 17. III. 11

 

Ügyfélfogadási rend:
Hétfő: 10 - 13
Előzetes időpont egyeztetés:
+36 70 397 5434 

Intézmény-akkreditációs lajstromszám:
AL-2527

Engedélyszám:
E-000107/2014

 


HirdetésTámogatja a Joomla!. Hosted by petend. Valid XHTML and CSS.